SKREVET: 19.07.2012 / KLOKKEN: 17:49


Jeg har tenkt til å skrive en litt spessiel historie om en elg som heter Svea. Den er sann!

 

Svea ble født, i utkanten av en skog i Øvre Eiker. Det var noen som hadde hytte like ved der hvor Svea hadde blitt født, men disse menneskene hadde to hunder. Disse to hundene lagde så mye oppstyr at moren til Svea ble skremt flere km inn i skogen. Svea hadde blitt fortlatt av moren, fordi moren hadde fått den andre kalven sin og ble værende hos den isteden for å gå tilbake for å finne Svea. Menneskene som var på hytta hadde lagt merke til at moren hadde forsvunnet og at kalven lå igjen for moren hadde fortlatt den.

 

De holdt et godt øye med Svea, for å se om moren kom tilbake. Men 2 dager etter at moren hadde fortlatt henne, bestemte menneskene seg for at moren aldri kom tilbake og de kunne ikke la denne lille elgen på bare 2 dager ligge å sulte ihjel. Så de ringte til Langedrag og spurte om de kunne ta hånd om henne. Og det svarte de selvfølgelig "JA" til !! Så de kom å hentet lille Svea, for å bringe henne til hennes nye hjem.

 

 

 

En dame ved navn Anne Grete, fikk annsvaret som ny mamma for denne lille kalven. De trodde først at det var en Svein, altså en hann, men det var en Svea, ei hunn. Så hun bodde hjemme hos Anne Grete, som også hadde en Schäferhund ved navn Chika. Det første Chika gjorde når Svea ble bragt hjem til matmors hus var å slikke henne som om hun var hennes egen. (Det er såå søtt♥.) Svea ble så tam som bitteliten, at hun fulgte etter Anne Grete hvor enn hun gikk, tilogmed rundt på Langedrag fulgte hun etter matmor. Anne Grete jobbet da og jobber fremdeles på Langedrag. 

 

 

 

 

 

 

Etterhvert som Svea ble voksen dame, kunne hun ikke lenger bo hjemme hos Anne Grete og måtte bli flyttet ut sammen med de andre elgene som bor på Langedrag.

Svea fikk sin første kalv ifjor på 17.Mai (altså i 2011) som fikk navnet Svevin. Anne Grete var veldig redd for at Svea ikke ville la henne komme bort for å hilse på kalven, at hun hadde endret respekten til henne og at Svea ikke ville la kalven die, siden Svea aldri hadde diet fra sin egen mor. Men Anne Grete ble så glad når hun så at Svea la seg på forbena for å la ungen die. Og det første Svea gjorde når Anne Grete kom inn til henne var å la henne klappe Svevin. Chika var også med og hun slikket Svevin akkurat som hun hadde gjort med Svea, når hun var liten kalv.

Svea og Svevin:

 

Svea fikk en elgkalv i Juni i år også, men den husker jeg ikke navnet på, selvom Anne Grete nevnte det under foredraget om Svea når jeg var på Langedrag på Tirsdag.

Noen bilder av Svea og kalven som ble født dette året:

 


 

 


 

 

 

Hva syns dere om denne fantastisk søte historien om Svea? Har dere hørt den før? 

 


Kategori: Blogg
Skrevet: 19.07.2012, 17:49Kommentarer

Tine

19.07.2012, kl.17:57


Søt historie og fine bilder Ingvill!

19.07.2012, kl.17:58


Tine: Tusentakk! :)

Hanne Aimee Palmesen

19.07.2012, kl.19:33


Det er ingenting som er så bra når alt ender godt :) :) :) En fin, fin historie!!


Legg igjen en kommentar


Navn:

Mail:

Bloggadresse:

Kommentar:


Dette er et gratisdesign laget av http://meeretea.blogg.nohits